Янукович звільнив міністра охорони здоров'я Ємця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович звільнив міністра охорони здоров'я Ємця

Казна та Політика
519
Президент України Віктор Янукович звільнив міністра охорони здоров'я Іллю Ємця. Про це Президент повідомив журналістам у Миколаєві, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема, Янукович підтвердив існування заяв про звільнення Ємця та голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка: "Дійсно, ці заяви є, вони написані".
Щодо міністра охорони здоров'я, очевидно, зазначає прес-служба Президента, на цю посаду повинна прийти інша людина. За словами Глави держави, він мав тривалу розмову з Ємцем. "Він чудовий фахівець, він очолював один з найбільш сучасних центрів кардіохірургії. Це було головною мотивацією запрошення його на цей високий пост - міністра. Але йому не вдалося налагодити роботу Міністерства належним чином - щоб Міністерство охорони здоров'я почало ефективно працювати, і головне - щоб почали здійснюватися реформи, які ми намітили, і які вкрай необхідні", - констатував В. Янукович. Як наслідок такої неефективної роботи, зазначив Президент, страждають люди.
Глава держави підкреслив, що сьогодні не можна чекати, коли чиновники почнуть працювати краще. "Тому я зрозумів, що нам краще його (Ємця) повернути на ту роботу, де він до цього працював і був там ефективним, а на цю посаду підібрати людину, яка за короткий проміжок часу буде здатна організувати, зібрати навколо себе команду, яка б працювала ефективно, пішла шляхом реформ, почала покращувати ситуацію в системі охорони здоров'я країни", - сказав Янукович.
"Ми не можемо ні на кого чекати... Я несу за це відповідальність. Ми зобов'язані рухатися вперед так, як обіцяли це людям", - резюмував Президент.
Щодо голови Львівської обласної державної адміністрації Цимбалюка, зазначив Президент, відповідь щодо його перебування на посаді буде дана після того, як закінчить свою роботу державна комісія на чолі з Генпрокуратурою. "Коли ми побачимо повну картину тих подій, які відбулися 9 травня у Львівській області", - додав Президент.
Нагадаємо, вчора голова фракції ПР Олександр Єфремов на брифінгу у Верховній Раді (ВР) заявив, що в Кабінеті міністрів України будуть "деякі" перестановки.
Водночас, він не зміг підтвердити інформацію про відставку міністра охорони здоров'я І. Ємця. У прес-службі уряду інформації про відставку І. Ємця також не не мали.
Відзначимо, вчора прес-секретар міністра охорони здоров'я Сергій Нагорянський повідомив РБК-Україна, що Ємець зараз перебуває на своєму робочому місці не зважаючи на відпустку. Нагорянський повідомив, що минулого тижня міністр узяв відпустку, щоб виступити на щорічній конференції Американської асоціації торакальних хірургів у Філадельфії (США).
Раніше повідомлялося, що за інформацією ЗМІ Ємець в п'ятницю написав заяву про відставку.
Як повідомлялося, 12 травня Президент Віктор Янукович розкритикував роботу Ємця у сфері реформування системи охорони здоров'я.
21 грудня Президент України Янукович звільнив з посади міністра охорони здоров'я Зіновія Митника і призначив міністром охорони здоров'я Ємця.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас