Україна може спробувати поторгуватися с МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може спробувати поторгуватися с МВФ

Казна та Політика
1199
На відміну від 2008 року зараз Україна має запас економічної міцності, а тому уряд може дозволити собі поторговуватися з МВФ за поступки.
Про це заявив аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, коментуючи позицію МВФ з приводу виділення Україні кредиту.
Жолудь не відкидає, що Україна домагатиметься зміни умов підписаного з МВФ меморандуму. Зокрема, можна буде поторговуватися за відстрочення пенсійної реформи і підвищення цін на газ до 2012 року. При цьому, як прогнозує експерт, українські парламентери наполягатимуть, щоб ціни на блакитне паливо для населення підняти не на 50%, як передбачено меморандумом, а максимум - на 10% або 30%, оскільки соціальне невдоволення зараз зовсім не вигідне владі.
"Я думаю, МВФ погодиться на повільніші, але все-таки реформи. Тому Україна, мабуть, отримає, але вже в другому півріччі або навіть вже лише наступного року", - заявив Жолудь в коментарі Deutsche Welle.
В той же час експерт прогнозує, що переговори про зміну меморандуму будуть непростими, оскільки Україна не є пріоритетною країною для співпраці з МВФ.
Нагадаємо, глава представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр заявив, що для отримання кредиту Україні потрібно упровадити пенсійну реформу і вирішити проблему занижених тарифів на газ для населення.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас