Юнкер: ЄС розглядає можливість "перепрофілювання" держборгу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер: ЄС розглядає можливість "перепрофілювання" держборгу Греції

Казна та Політика
289
Міністри фінансів європейських країн висунули ідею переговорів з власниками держоблігацій, щоб продовжити їх терміни погашення. Про це повідомляє Bloomberg.
Європа розглядатиме "перепрофілювання" термінів погашення грецьких облігацій у складі пакету, спрямованого, у тому числі, на активізацію продажів державних активів і більшого скорочення витрат, заявив глава ради міністрів фінансів країн єврозони, прем'єр-міністр Люксембурга Жан-Клод Юнкер.
"Якщо всі ці умови будуть виконані, ми можемо обговорити питання про перепрофілювання. Це не означає перепрофілювання або нічого. Це заходи, заходи і заходи, а тоді вже може бути перепрофілювання", - повідомив Юнкер вчора пізно увечері після засідання в Брюсселі міністрів фінансів країн ЄС.
Раніше європейські уряди унеможливили списання заборгованостей по облігаціях, що перебувають у приватній власності, поки в середині 2013 р. не буде створений постійний рятувальний фонд. І лише тоді така можливість буде надана країні, яку визнають неплатоспроможною. За словами Юнкера, "великої реструктуризації" держборгу Греції ЄС не допустить.
Тим часом, Греція погодилася провести гігантську програму приватизації у відповідь на надання міжнародної фінансової допомоги. Як повідомив Юнкер, Греція повинна буде приватизувати держвласність на 50 млрд євро - як того вимагав Міжнародний валютний фонд.
Нагадаємо, Греція має найбільший в Європі держборг, який цього року, за інформацією Bloomberg, може досягти 158% ВВП. Минулого тижня з'явилися чутки про те, що Греція чекає ще одного пакету допомоги МВФ і ЄС на суму близько 60 млрд євро. Проте Мінфін країни спростував цю інформацію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас