Усе більше росіян готові голосувати за кандидатів від опозиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Усе більше росіян готові голосувати за кандидатів від опозиції

Казна та Політика
289
Усе більше росіян зізнаються, що на найближчих виборах вони проголосували б за кандидатів від опозиційних партій. Такі результати отримав дослідний центр рекрутингового порталу Superjob.ru.
Якби вибори президента РФ відбулися в найближчої неділі, майже чверть росіян (23%) проголосувала б за Володимира Путіна і лише 11% - за Дмитра Медведєва.
Рейтинг перших осіб держави хоча і повільно, але неухильно падає, тоді коли шанси на перемогу у кандидатів від опозиції, навпаки, зростають. За опозиціонерів готовий проголосувати майже кожен третій опитаний (32% проти 28% у березні 2011 року і 23% - у січні).
Кожен п'ятий росіянин (20%) взагалі не пішов би на вибори.
Виходячи з результатів опитування, жінки частіше підтримують нинішній владний тандем, тоді коли чоловікам ближчі кандидати від опозиції (41% проти 20% серед жінок). Крім того, Путіну помітно частіше симпатизують молоді люди до 24 років (33%), тоді коли Медведєву - респонденти старше 45 років (12%).
Що стосується списку кандидатів у президенти на виборах 2012 року, то, на думку 36% росіян, у ньому не повинно бути ні Путіна, ні Медведєва, оскільки чинна влада нічого доброго для країни не зробила.
Однак 32% росіян хотіли б бачити у списках кандидатів і Дмитра Медведєва, і Володимира Путіна.
У тому, що до списків кандидатів варто включити тільки одну половину владного тандему, а саме Володимира Путіна, впевнені 14% росіян. На думку 8% респондентів, це, навпаки, повинен бути Дмитро Медведєв.
Як вважають 37% респондентів, перемогу на виборах отримає Володимир Путін. Помітно менша кількість опитаних (17%) пророкує перемогу Дмитру Медведєву.
По 3% респондентів думають, що наступним президентом РФ стане хтось із тандему Путін-Медведєв або ж "який-небудь черговий ставленик".
В свою чергу по 2% росіян вважають, що новим главою держави буде Володимир Жириновський або інша, "хороша і достойна людина".
Інших ймовірних переможців президентських виборів 2012 року назвали 11% росіян. Серед них Геннадій Зюганов, Сергій Шойгу, Борис Нємцов, Олексій Навальний та інші.
Вагалися з відповіддю на поставлене запитання 23% росіян.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас