У зоні відчуження ЧАЕС хочуть вирощувати сировину для біогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У зоні відчуження ЧАЕС хочуть вирощувати сировину для біогазу

Енергетика
227
Держагентство з управління зоною відчуження спільно з українсько-бельгійським підприємством з вирощування та використання біомаси PhytoFues Investments має намір провести експеримент з використання Чорнобильської зони відчуження для отримання біомаси.
"Ми хотіли б завершити основні польові дослідження протягом року", - сказав заступник голови держагентства Микола Проскура.
Суть експерименту полягає у вирощуванні на сільгоспземлях, що входять в зону відчуження, проса прутовидного - багаторічної рослини, що не потребує щорічного перепосіву - для одержання біомаси, яку можна буде спалювати на теплових електростанціях або отримувати з неї біогаз, передає Новий регіон.
Технологія запропонована відповідним СП, яке і має намір інвестувати його проведення. Зола, яка буде отримана після спалювання відповідної сировини і містить радіонукліди, буде цементуватися і зберігатися в спеціальному сховищі зони відчуження ЧАЕС.
26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша ядерна катастрофа. Тоді вибухнув четвертий енергоблок станції. В результаті територія в радіусі 30 кілометрів зазнала радіоактивного зараження, від якого постраждали 19 російських регіонів з територією майже 60 тис. квадратних кілометрів і з населенням 2,6 млн. чоловік, 46,5 тисячі квадратних кілометрів території Білорусі.
Загальна площа радіаційного забруднення України склала 50 тисяч квадратних кілометрів у 12 областях.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас