Туреччина може висунути свого міністра фінансів на посаду глави МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина може висунути свого міністра фінансів на посаду глави МВФ

Казна та Політика
114
Туреччина може висунути кандидатуру міністра фінансів Мехмет Шимшек на посаду глави МВФ замість Домініка Стросс-Кана, якщо він покине свій пост у зв'язку зі скандалом, що розгорівся навколо його постаті, повідомляють у понеділок місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в уряді і владній партії.
Стросс-Кан був затриманий минулої суботи в Нью-Йорку на борту літака за десять хвилин до вильоту до Парижа. Він підозрюється в домаганнях до покоївки в номері люкс готелю Sofitel на Таймс-сквер. Діючому голові МВФ висунуті звинувачення "в спробі зґвалтування, насильницьких дій сексуального характеру, незаконному позбавленні волі".
"Хоча повноваження Стросс-Кана на посаді глави МВФ закінчуються лише через рік, він, швидше за все, буде змушений залишити свій пост після скандалу", - пише в електронній версії провідна турецька газета "Хюррієт".
"В Анкарі вже вголос говорять про можливість висунення кандидатури на посаду глави валютного фонду від Туреччини і навіть називають її конкретно - міністр фінансів Мехмет Шимшек", - відзначає видання.
Першим про можливість висунення кандидатури глави Мінфіну заговорив держміністр і головний парламентер Туреччини з Євросоюзом Егемен Багиш. У своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter він написав, що "Шимшек відповідає всім критеріям, які висуваються до глави МВФ".
Кореспондент "Хюррієт", прочитавши повідомлення держміністра, зв'язався з джерелами, близькими до уряду, радниками міністрів і представниками владної Партії справедливості і розвитку (ПСР), яку очолює прем'єр Тайіп Ердоган, і отримав стверджувальну інформацію про можливість висунення кандидатури міністра фінансів. "Це бажання (висунути кандидатуру глави Мінфіну Туреччини) планувалося висловити ближче до закінчення терміну перебування на чолі МВФ Стросс-Кана. Однак сексуальний скандал і ймовірність його дострокового відходу з посади спонукали Анкару почати задуману кампанію раніше", - відзначає "Хюррієт".
Офіційні турецькі особи поки не прокоментували опубліковану в газеті інформацію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас