Москаль: Посадити можна всіх без винятку глав МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москаль: Посадити можна всіх без винятку глав МВС

Кримінал
418
В Україні збереглася практика часів СРСР, коли деяким партійним працівникам роботу в райкомах, обкомах і ЦК КПУ зараховували як роботу в органах внутрішніх справ.
Про це заявив народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль.
За його словами, "починаючи з 24 серпня 1991 року всі без винятку міністри МВС направляли до Кабміну листа про зарахування своїм співробітникам, як виняток, громадянського стажу (на посадах службовців, робітників, тощо) до вислуги років в органах внутрішніх справ. Кабмін задовольняв прохання і надавав такі дозволи".
"Подібні випадки були і за уряду Януковича. Якщо проаналізувати ці відомості (особисто у мене дані на 176 працівників МВС, яким цивільний стаж зарахували до вислуги років в ОВС), то до кримінальної відповідальності необхідно залучити всіх без винятку екс-міністрів МВС, оскільки всі вони зверталися до уряду з подібними проханнями", - заявив Москаль.
"Чому ж тоді тільки Луценкові інкримінується зловживання службовим становищем при оформленні пенсії на водія? Як по-іншому, крім як політичним переслідуванням можна назвати викладені факти?", - запитав депутат.
"Якщо Кабмін і Генпрокуратура дійсно бажають встановити соціальну справедливість у врегулюванні пенсійного забезпечення працівників ОВС і скасувати незаконні нарахування пенсій (а зробити це доведеться і щодо деяких народних депутатів України), вношу пропозицію - створити комісію за участю представників Кабміну, МВС та Пенсійного фонду, яка повинна переглянути і скасувати всі незаконні рішення про врахування громадянського стажу у міліцейську вислугу", - вважає політик.
"Окремо зауважу, що нинішній міністр МВС Анатолій Могильов чудово знає про помилкову практику з нарахуванням міліцейських пенсій "цивільним особам" - з конкретними прізвищами і підписами колишніх міністрів МВС. Однак вибрав тільки один факт, який стосується Луценка, і направив його в Генеральну прокуратуру", - зазначив Москаль.
"Якщо ж така комісія не буде створена, залишаю за собою право оприлюднити в ЗМІ перелік всіх працівників МВС (у тому числі народних депутатів), яким громадянська робота зараховувалася в міліцейський стаж, а також перелік колишніх міністрів МВС, які зверталися до Кабміну з відповідними проханнями і отримували на них дозволи. Мені здається, що ці дані будуть явно не на користь чинної влади", - зазначив Москаль.
Нагадаємо, Луценка звинувачують, крім іншого, і в тому, що він порушив закон при оформленні пенсії його водієві. Зараз екс-прем'єр, який на знак протесту проти свого затримання оголосив голодування, перебуває в лікарні швидкої допомоги, куди його перевели з СІЗО після погіршення стану здоров'я.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас