ЄЦБ: Арешт Стросс-Кана не завадить роботі МВФ з вирішення проблем єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Арешт Стросс-Кана не завадить роботі МВФ з вирішення проблем єврозони

Казна та Політика
191
Арешт голови МВФ Домініка Стросс-Кана ніяк не вплине на роботу Міжнародного валютного фонду щодо врегулювання боргових проблем єврозони, вважає представник Європейського центрального банку (ЄЦБ) Евальд Новотні, слова якого цитує в понеділок агентство France Presse.
Стросс-Кана затримали в суботу в Нью-Йорку на борту літака за десять хвилин до вильоту до Парижа. Він підозрюється в домаганнях до покоївки в номері люкс готелю Sofitel на Таймс-Сквер - йому висунуто звинувачення "в спробі зґвалтування, насильницьких дій сексуального характеру, незаконному позбавленні волі".
За словами Новотні, МВФ представляє собою стабільну структуру, на діяльність якої не може вплинути будь-які події, пов'язані з її головою, а, отже, арешт Стросс-Кана не завадить фонду ухвалити необхідні рішення з приводу боргової кризи в єврозоні, особливо в Греції.
Раніше ряд аналітиків висловлювалися, що "без Стросс-Кана МВФ проявить жорстку позицію до Греції, оскільки він грав ключову роль в справі врегулювання грецького питання, особливо з огляду на їх тісну дружбу з прем'єр-міністром цієї країни Георгіосом Папандреу".
Стросс-Кан повинен був обговорити в неділю в Берліні і в понеділок у Брюсселі розвиток боргової кризи в єврозоні, зокрема, необхідність додаткового пакету кредитів Греції, в економіці якої, на думку ринку, зараз складається найбільш складна ситуація серед всіх країн єврозони.
Раніше Міжнародний валютний фонд у своїй заяві підкреслив, що працює в нормальному режимі, незважаючи на затримання свого голови.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас