Уряд Німеччини вкладе в електромобілі мільярд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини вкладе в електромобілі мільярд євро

Казна та Політика
416
Уряд Німеччини збирається в наступні два роки інвестувати в розвиток електромобілів 1 мільярд євро, вказується в урядовому документі, що попав у розпорядження газети Welt am Sonntag. Згідноз інформацією, опублікованою в неділю, 15 травня, гроші будуть вкладені, перш за все, в дослідницькі проекти.
Крім того, для власників електромобілів заплановані податкові пільги, а також різні види немонетарної мотивації - використання спеціальних дорожніх смуг і паркувальних місць. Премії покупцям за купівлю електромобіля, введення яких, зокрема, лобіювала глава фракції "зелених" в бундестагу Ренате Кюнаст, урядом не передбачені.
Маттіас Віссман, голова Об'єднання німецької автомобільної промисловості VDA, у відповідь на критику з боку Greenpeace про те, що нинішні електромобілі дуже дорогі і складні для масового виробництва, підкреслив, що "ніхто не вимагає від держави вливань у виробництво".
За словами Віссмана, які наводить Welt am Sonntag, набагато важливіше розвивати "фундаментальні дослідження, інвестувати в розвиток нових технологій, в підвищення кваліфікації співробітників, в будівництво пілотних установок". Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель в своєму щотижневому відеопосланні до співгромадян в суботу, 14 травня, заявила, що хоче бачити Німеччину світовим лідером на ринку електромобілів, повідомляє агентство AFP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас