Меркель скасувала зустріч з главою МВФ: пакет допомоги Греції під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель скасувала зустріч з главою МВФ: пакет допомоги Греції під загрозою

Казна та Політика
366
Ситуація довкола директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, затриманого в нью-йоркському аеропорту по звинуваченню в спробі зґвалтування покоївки, набуває рис міжнародного скандалу.
Намічена на неділю, 15 травня, зустріч між Стросс-Каном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, скасована, повідомляє агентство dpa із посиланням на близькі до уряду Німеччини кола. В Меркель не заплановано жодних зустрічей і з іншими представниками МВФ. На зустрічі з главою фонду мав обговорюватися пакет фінансової допомоги Греції і Португалії - ситуація довкола Стросс-Кана, вочевидь, може сповільнити ведення переговорів з цього питання, відзначає агентство dpa.
На цьому фоні глава департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Керолайн Аткінсон запевнила, що організація, незважаючи на арешт її керівника, функціонує в повному режимі, повідомляє агентство AFP.
Тим часом, повідомляє агентство AFP, у Франції, де главу МВФ називали одним з можливих кандидатів від соціалістів і, відповідно, конкурентом Ніколя Саркозі на грядущих президентських виборах, новина про звинувачення Стросс-Кана, за словами першого секретаря Французької соціалістичної партії Мартін Обрі, справила враження "грому серед ясного неба".
Колишній кандидат в президенти від соціалістів Сеголен Руаяль назвала те, що сталося, "шоком", але відмітила, що "Стросс-Кан, як і будь-який громадянин, має право на презумпцію невинності, поки факти не доведуть протилежне". В той же час колишній радник президента-соціаліста Франсуа Міттерана Жак Атталі в інтерв'ю радіостанції Europe 1 висловив сумнів у тому, що "Стросс-Кан стане кандидатом в президенти". Паризький депутат від близького до Саркозі Союзу на підтримку народного руху Бернар Дебре заявив, що Стросс-Кан своїм вчинком "принизив" Францію.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас