Литвин і Гризлов домовилися про активізацію діалогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин і Гризлов домовилися про активізацію діалогу

Казна та Політика
105
Голова Верховної ради Володимир Литвин в неділю в Санкт-Петербурзі зустрівся зі своїм російським колегою Борисом Гризловим.
Сторони домовилися про необхідність активізації міжпарламентського діалогу і висловилися за важливість розвитку українсько-російської регіональної співпраці, повідомляє прес-служба парламенту.
Литвин запропонував провести виїзне засідання міжпарламентської комісії в одному з прикордонних регіонів за участю регіональних депутатів з обох боків.
Крім того, він вважає корисною участь представників парламентів України і Росії в міжрегіональних форумах, у тому числі в Другому українсько-російському міжрегіональному економічному форумі, який відбудеться цього року під патронатом президентів України і РФ в Донецької області.
Як наголошувалося під час розмови, свідченням ефективного двостороннього діалогу є значне збільшення товарообороту між нашими країнами: за підсумками перших місяців цього року Україна фактично увійшла до трійки лідерів - торговельних партнерів Росії (після Китаю і Німеччини).
В той же час, на думку Литвина, потрібно продовжити спільну роботу з удосконалення торговельного режиму, у тому числі на законодавчому рівні.
Також йшлося про необхідність спрощення прикордонного і митного контролю, перш за все, в поїздах, що перетинають російсько-український кордон.
Підкреслювалася також важливість створення сучасної всеосяжної транспортної інфраструктури, у тому числі високошвидкісного залізничного сполучення між Києвом і Москвою.
Литвин 15-16 травня перебуває з робочим візитом в м. Санкт-Петербург для участі в заходах МПА СНД, Міжнародній науковій конференції, присвяченій 65-річчю Нюрнберзького процесу, Четвертому Невському міжнародному екологічному конгресі і заходах, присвячених 150-літтю з дня перепоховання Тараса Шевченка. Голова Верховної Ради також проведе низку двосторонніх зустрічей.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас