Меркель: До 2020 року ФРН випустить 1 мільйон електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: До 2020 року ФРН випустить 1 мільйон електромобілів

Казна та Політика
257
Канцлер ФРН Ангела Меркель упевнена в тому, що Німеччині, незважаючи на всі наявні проблеми, удасться досягти поставленої мети, випустивши до 2020 року один мільйон електромобілів. Про це Меркель заявила в суботу, 14 травня, виступаючи з щотижневим відеопосланням до співгромадян. Вона також не виключила, що до 2030 року в Німеччині з'явиться до 6 млн електромобілів.
На думку федерального канцлера, Німеччина незважаючи на сильну конкуренцію з Азії, стане лідером у виробництві транспортних засобів такого типу. Меркель констатувала, що електромобілі дають прекрасну можливість звільнитися від нафти. Крім того, підкреслила глава уряду ФРН, машини з електродвигуном допоможуть в першу чергу мегаполісам понизити об'єми викиду шкідливих газів в атмосферу.
15 травня Ангелі Меркель представлена вже друга доповідь національної програми з виробництва електромобілів (Nationale Plattform Elektromobilität - NPE). Агентство dpa, у розпорядженні якого є копія доповіді, повідомляє, що в цьому документі виражені великі сумніви в здатності уряду в Берліні досягти поставлених цілей. У доповіді, зокрема, вказується, що без широкомасштабної державної допомоги виробити один мільйон електромобілів до 2020 року не вдасться.
Тим часом глава фракції "зелених" в бундестагу Ренате Кюнаст запропонувала ввести в Німеччині премію в розмірі 5000 євро за покупку електромобіля. У статті для газети Tagesspiegel Кюнаст підкреслила, що електромобілі - це не лише продукт сучасної і екологічно чистої технології, але і основа для створення нових робочих місць.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас