МВФ: Фонд залишається повністю діючою організацією, не дивлячись на події навколо Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Фонд залишається повністю діючою організацією, не дивлячись на події навколо Стросс-Кана

Казна та Політика
341
Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявив, що він залишається повністю діючою організацією, не дивлячись на події навколо директора-розпорядника фонду Домініка Стросс-Кана. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву МВФ.
У заяві Каролін Аткінсон, директора відділу зовнішніх зв'язків МВФ, сказано: "Стросс-Кан має адвоката, а МВФ відмовляється коментувати дану подію; всі запити з даного питання мають бути звернені до адвоката і місцевої влади". Нью-йоркська поліція заявила, що глава МВФ не має дипломатичного імунітету.
Стросс-Кан повинен був взяти участь в завтрашній зустрічі європейських міністрів фінансів в Брюсселі. Зустріч відбудеться, її учасники обговорять можливість збільшення боргового пакету Греції розміром 155 млрд дол. Слід зауважити, що була зірвана зустріч глави МВФ з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. В ході зустрічі планувалося обговорення боргової кризи в країнах єврозони. Зустріч була скасована, оскільки МВФ не може перенести зустріч на інші терміни.
"Для (Міжнародного валютного) фонду це (подія з Д.Стросс-Каном) жахливі новини, оскільки зараз його керівництво повинне символізувати собою стабільність, мудрість і довіра", - заявив Бессма Момані, професор факультету політології Університету Ватерлоо в Канаді, фахівець з діяльності МВФ.
Нагадаємо, що Стросс-Кан був арештований сьогодні в нью-йоркському аеропорту Джона Кенеді незадовго до вильоту до Парижа. Йому пред'явлені звинувачення в спробі згвалтування і незаконному позбавленні волі покоївки готелю, розташованого на Таймс-Сквер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас