Експерт: Другої хвилі кризи не буде, проте потрібно боятися затяжної рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Другої хвилі кризи не буде, проте потрібно боятися затяжної рецесії

Валюта
517
Друга хвиля кризи малоймовірна, проте великою загрозою для економіки України є затяжна рецесія. Таку думку висловила президент асоціації "Фондове Партнерство" Ірина Зоря на засіданні Фінансового прес-клубу на тему "Друга хвиля світової фінансової кризи: чи готова Україна до неї?", який провела "Ліга фінансового розвитку" за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектора" FINREP і газети "Дзеркало тижня. Україна", повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
"Криза показала, що є три речі. Перше: чим ринок менший, тим він більш волатильний і залежний від всього і вся. Друге: чим менше на ньому фінансових інструментів, тим він, знову ж таки, більш волатильний. Третє: чим менше на ньому "довгих" грошей, тим більше він волатильний", - відзначила І.Зоря.
За словами експерта, стимулювати розвиток фондового ринку можна було б у тому числі за рахунок вдосконалення валютного законодавства, розширення практики грамотного випуску деривативів, розвитку накопичувального рівня пенсійної системи, тобто реформ, без яких вихід з рецесії для українців буде дуже болісним і тяжким.
Присутній на засіданні голова Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевельов заявив, що фондовий ринок України готовий до активного припливу іноземного капіталу, хоча зараз існує певний дефіцит інструментів для роботи на ньому.
Крім того, учасники засідання Фінансового прес-клубу заявили, що недостатня ефективність діючих банківських об'єднань зумовлює необхідність створення нової структури, яка б консолідувала учасників ринку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас