Аварія на АЕС "Фукусіма-1": влада евакуює жителів за межами 20-кілометрової зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аварія на АЕС "Фукусіма-1": влада евакуює жителів за межами 20-кілометрової зони

Енергетика
543
В Японії почалася евакуація жителів населених пунктів за межами двадцятикілометрової зони від АЕС "Фукусіма-1". Влада прийняла рішення в першу чергу евакуювати сім'ї з дітьми дошкільного віку і вагітних жінок, передає РБК із посиланням на японський телеканал NHK World.
Всього, за планом, за межі небезпечної зони в тимчасові табори має бути вивезено 7 тис. 700 жителів двох міст поблизу аварійної атомної станції.
Уряд Японії розширює зону евакуації на ті райони, де річний рівень радіації почав перевищувати 20 мілізівертів.
Нагадаємо, 8 травня ц.р. оператор АЕС "Фукусіма" - Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) оголосила, що в даний час радіоактивність в будівлі, де розташований реактор АЕС "Фукусіма-1", знижується. Це було досягнуто завдяки установці з вентиляції повітря.
Раніше повідомлялося, що в перші травневі дні температура в третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" зросла з 102 до 240 градусів С. Було прийнято рішення підсилити охолодження реактора, приплив води був збільшений з 7 до 9 куб. м на годину. Крім того, японська влада знов підтвердила заборону на перебування в 20 км. зоні відчуження.
21 квітня ц.р. влада Японії ввела повну заборону на перебування в радіусі 20 км. від аварійної атомної електростанції "Фукусіма-1". Таке розпорядження зробив прем'єр-міністр країни Наото Кан, прибуши в префектуру Фукусіма. Подібне рішення було прийняте після того, як в близьких до АЕС населених пунктах були виявлені сім'ї, що відмовилися виконати рекомендації влади і покинути свої будинки, незважаючи на радіаційну загрозу.
В кінці березня 2011 р. Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) зафіксувало високий рівень радіації вже в 40 км. від електростанції. Проте рішення про евакуацію місцевих жителів з 40-кілометрової зони так і не було прийняте.
Руйнівний землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9,0 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві. З прилеглих до АЕС територій до теперішнього часу вже евакуйовані тисячі місцевих жителів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас