Азаров не бачить загрози дефолту в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров не бачить загрози дефолту в Україні

Казна та Політика
1521
Незважаючи рекордно велику суму, яку цього року Україні доведеться віддати позичальникам, прем'єр-міністр Микола Азаров не бачить небезпеки дефолту в країні. Про це він заявив під час прямого ефіру на "5 каналі".
"Я не бачу зараз ніякої небезпеки, так, ми справді цього року змушені будемо віддати майже 90 мільярдів, такої величезної суми Україна ніколи не віддавала раніше. Але у нас весь рік спланований, і економіка позитивно працює і доходи до бюджету йдуть краще, ніж ми чекали", - розповів прем'єр.
В той же час Азаров заявив, що уряду доводиться продовжувати політику запозичення коштів за кордоном для того, щоб розплатитися по зовнішніх боргах, які виникли раніше, і не скорочувати витрати бюджету.
"Так, у нас дійсно великі зараз зовнішні борги, вони зросли. Нам доводиться навіть зараз певні гроші позичати, для того, щоб розплатитися по зобов'язаннях, узятих раніше. Тому ми змушені певною мірою продовжувати політику, інакше б тоді перед нами стала одна альтернатива - скоротити витрати, а куди ж їх далі скорочувати", - сказав Азаров.
"Хотілося б додати, що навіть там, де нам доводиться зараз позичати, то ми проводимо ці позики на набагато вигідніших умовах, ніж позичались попередні позики. Якщо попередній уряд робив позики терміном на 2 роки з відсотковою ставкою 25%, то ми робимо позику на 15 років, відсоткова ставка 4%", - підкреслив глава уряду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас