Україна і ЄС підписали угоду про допомогу Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ЄС підписали угоду про допомогу Криму

Казна та Політика
277
Голова Ради міністрів Криму Василь Джарти і комісар ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства Стефан Фюле підписали в Брюсселі угоду про фінансування програми "Підтримка спільної ініціативи співпраці в Криму".
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, в рамках програми протягом 4 років ЄС надасть 12 млн. євро на економічний розвиток Криму і Севастополя.
Як повідомили УНІАН в прес-службі Ради міністрів Криму, програма передбачає виділення 5 мільйонів євро на розвиток туристичної сфери Криму, такої ж суми - на розвиток соціальних об'єктів і 2 мільйонів євро - на залучення іноземних інвестицій в економіку міста Севастополя.
Реалізація угоди почнеться вже цього року.
На прес-конференції після церемонії підписання, комісар Фюле відзначив, що Крим може отримувати переваги від загального поліпшення відносин між ЄС і Україною.
При цьому він підкреслив важливість подальшого проведення реформ в Україні.
"Ми говорили в зв'язку з цим про бізнес-клімат, поліпшення умов для інвесторів, необхідність продовження таких реформ, як реформа виборчого законодавства, конституційна і судова реформи", - сказав Фюле.
"Курс Президента Віктора Януковича, спрямований на європейську інтеграцію, як в дзеркалі відбивається і в Криму", - відзначив у свою чергу Джарти.
Він відзначив, що на сьогодні влада Криму готова допомагати бізнесу супроводжувати інвестиційні проекти і забезпечувати захист капіталу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас