Данилишин: Україна може повторити шлях Грузії, Польщі, Сінгапуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Україна може повторити шлях Грузії, Польщі, Сінгапуру

Казна та Політика
2510
Утворена в Празі громадська організація Українська європейська перспектива, співзасновником і головою Ради якої є екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, має намір об'єднувати потенціал українців, які живуть і працюють за кордоном, для роботи з наближення України до Європейського Союзу шляхом налагодження тісніших зв'язків між державами і поліпшення умов життя в самій Україні.
Про це заявили члени УЄП під час презентації організації, яка відбулася в Празі 12 травня, повідомили УНІАН в прес-службі організації.
"Ми починаємо широкий громадський рух з метою побудови європейської України - держави, де людина буде захищеною, де буде гарантована безпека її життя, прав і свобод, її майбутнього", - підкреслюється в меморандумі, прийнятому УЄП.
Місія УЄП, відзначається в документі, - "створити команду з нового покоління лідерів, які мають безцінний досвід роботи в урядах розвинених країн, які не думають про хабарі, не мають обмежених ідей і здатні здійснювати реформи".
"До влади в Україні необхідно привести нове покоління професійних і порядних управлінців з європейським світоглядом, якісною закордонною освітою. Ми плануємо залучити колосальний потенціал закордонних співвітчизників, які вчилися і працювали в розвинених країнах. Тоді Україна зможе повторити, а може, і перевершити шлях успіху Грузії, Польщі, Сінгапуру і багатьох інших лідерів сучасного світу", - йдеться в меморандумі.
Члени організації, серед яких, зокрема, вихідці з України, які з різних причин живуть у Чехії, Австрії та інших країнах ЄС, відзначають, що європейський рівень життя - це не лише розвинена демократія, але і безпека кожної людини і захищеність її комфорту.
"Європейці живуть без страху - вони знають, що продукти якісні, правоохоронці - порядні, податки - незмінні, а пенсії - гарантовані. Саме безпека людини в найширшому розумінні є основою європейських стандартів життя. Вона звільняє людину від страху, дає громадянам життя без стресу і можливість бути щасливими. Тому в Європі на вулицях значно більше всміхнених людей, ніж в Україні", - відзначають вони в меморандумі організації.
Українці стануть насправді вільними, відзначають в УЄП, тоді, коли Україна стане Європою не за формою, а за змістом.
"Ми переконані, що за справу побудови Європи в Україні необхідно взятися широким фронтом - це не справа купки політиків або обмеженого кола громадських активістів. Кожен з нас повинен почати боротьбу за власну безпеку - боротися за якісні продукти, за чисте повітря, за ремонт під'їздів, будинків і доріг, за дотримання своїх прав, за якісну медицину, за справедливі податки і ефективну державу", - сказано в меморандумі УЄП.
Українська європейська перспектива - це громадська організація, що об'єднує українців всього світу, які підтримують прозахідний курс розвитку України. Мета УЄП - консолідувати всіх українців, які живуть і працюють в Європі і Сполучених Штатах Америки, в Канаді й Австралії, які прагнуть бачити Україну правовою державою з високим рівнем життя, демократії і свободи слова.
Організація створена на початку 2011 року в Празі. Один із співзасновників і голова Ради УЄП - екс-міністр економіки України Данилишин, який отримав в 2010 році політичний притулок у Чехії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас