МВС: Оцінку подіям під час пікетування ВР дасть прокуратура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: Оцінку подіям під час пікетування ВР дасть прокуратура

Казна та Політика
217
Прокуратура вивчить відеозапис подій, що сталися в суботу під час спроби встановлення наметів біля будівлі Верховної Ради (ВР) і дасть відповідну оцінку цим подіям. Про це повідомив начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС в Києві Володимир Поліщук, відповідаючи на запитання, чому міліція била людей, передає радіо "Свобода".
Він підкреслив, що адміністративний окружний суд заборонив встановлювати намети біля ВР. "Співробітники міліції відповідно до своїх функціональних обов'язків мали забезпечити охорону громадського порядку і не дозволити встановлювати намети", - підкреслив Поліщук.
Він також додав, що якщо з боку учасників акції була непокора співробітникам міліції та інші порушення правопорядку, можливо, цих людей міліціонери затримали, і стосовно них будуть складені відповідні адміністративні протоколи.
За словами Поліщука, міліція звільнила двох з шістьох затриманих учасників акції протесту громадських організацій. Він також повідомив, що найближчим часом після складання адміністративних протоколів звільнять інших затриманих.
Як повідомляється, протистояння між учасниками акції "День гніву" i співробітниками міліції припинилося. Демонстрантам не вдалося встановити жодного намету, і вони вже не намагаються цього зробити.
Учасники акції заявили про намір в неділю зібратися об 11:00 біля будівлі Верховної Ради для продовження акції і все-таки встановити намети.
Відзначимо, учасники безстрокової акції протесту "День гніву" під стінами ВР вимагають невідкладно призначити вибори Президента і ВР, відправити у відставку Кабінет міністрів у повному складі. Протестуючі також вимагають невідкладно закріпити в законодавстві суверенне право народу на відкликання будь-якої посадової особи, починаючи від сільського голови і закінчуючи Президентом країни. За їхніми словами, також необхідно скасувати всі закони, укази, розпорядження і постанови, які заважають або обмежують соціально-економічні і політичні права і свободи громадян України.
Поліщук раніше повідомив, що на участь в акціях протесту від організаторів було заявлено близько 135 тис. осіб. Він відзначив, що на охорону громадського порядку було виділено близько 1400 співробітників правоохоронних органів. "Є декілька груп документування і слідчо-оперативні групи, які фіксуватимуть, якщо будуть якісь порушення" - сказав Поліщук.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас