Китай в 2011 р. виділить 23 млн дол. на забезпечення безпеки об'єктів атомної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай в 2011 р. виділить 23 млн дол. на забезпечення безпеки об'єктів атомної галузі

Енергетика
97
Китай цього року виділить 150 млн юанів (23 млн дол.) на забезпечення безпеки об'єктів атомної галузі країни, передає РБК із посиланням на "Синьхуа".
Як відзначає агентство, торішній бюджет Міністерства охорони довкілля країни не передбачав жодного проекту з ядерної безпеки.
Раніше на цьому тижні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що країни, що використовують атомну енергію, зобов'язані забезпечити стійкість реакторів до природних катастроф, подібних до руйнівного землетрусу в Японії, який призвів до аварії на АЕС "Фукусімі-1". Як підкреслив генсек ООН, ситуація в Японії розкрила численні пробіли в стандартах безпеки атомної промисловості.
Відзначимо, що в Китаї діють 7 АЕС з 13 реакторами. Ще 26 з 53 реакторами чекають своєї черги на будівництво.
На тлі катастрофи в Японії станом мирного атома вже опікувалися багато європейських країн. Так, Швейцарія припинила плани спорудження нових і заміни старих АЕС. Німеччина оголосила, що всі АЕС в країні будуть ретельно проінспектовані у зв'язку з витоком радіації в Японії. Росія заявила, що не збирається обмежувати будівництво АЕС. Проте прем'єр-міністр РФ Володимир Путін доручив перевірити стан російських АЕС.
Руйнівний землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9,0 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві. В результаті тисячі людей були евакуйовані з прилеглих до АЕС територій.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас