Ірландія як експеримент більше року пускатиме українців по короткостроковій британській візі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія як експеримент більше року пускатиме українців по короткостроковій британській візі

Казна та Політика
268
Уряд Ірландії схвалив пропозицію міністра юстиції, рівноправ'я і оборони Алана Шаттера запустити першу офіційну безвізову програму в країні, якою, зокрема, передбачається пускати на територію країни без віз громадян України, які мають короткострокові британські візи.
Як повідомляється на сайті Департаменту юстиції і рівноправ'я Ірландії в п'ятницю, в даний час розробляється законодавчий акт для початку реалізації цієї програми з початку 1 липня 2011 року. Експеримент планується завершити в кінці жовтня 2012 року.
"Громадянам 14 країн, яким зазвичай необхідна віза для в'їзду до держави (Ірландію) вартістю EUR60, які отримали короткострокові візи на в'їзд до Великобританії, не повинні будуть на термін дії програми отримувати ірландську візу. Крім того, будуть створені спеціальні механізми для полегшення відвідин (Ірландії) громадянами цих 14 країн, що проживають у Великобританії тривалий час. Програма здійснюватиметься на експериментальній основі до кінця жовтня 2012 року", - йдеться в подробицях програми, опублікованих на сайті Департаменту юстиції і рівноправ'я 11 травня.
Окрім України, в список 14 країн, як в яких поширюється програма, увійшли Білорусія, Російська Федерація, Сербія, Чорногорія, Туреччина, Узбекистан, Індія, Китай, Саудівська Аравія, Бахрейн, Катар, Кувейт і Об'єднані Арабські Емірати.
"Ця безвізова програма - дуже важлива ініціатива в області лібералізації візового режиму. Вона матиме реальні і відчутні переваги для громадян з 14 або близько того країн (яким в даний час потрібна віза, щоб до нас приїхати), що беруть участь в схемі, і вона забезпечить значну допомогу туристичній галузі. Торік були видані візи приблизно 30 тисячам громадян країн-учасниць; ці туристи допомогли забезпечити і зберегти робочі місця в нашій економіці. Введенням цього заходу ми чекаємо, що цей ринок (туристичний) зросте і тим самим створить додаткові робочі місця", - заявив Шаттер, коментуючи свою ініціативу.
Крім того, він відзначив, що ця ініціатива перебуває в контексті формування загального туристичного простору між Ірландією і Великобританією - "наріжного каменя відносин по всьому спектру наших загальних інтересів в економічній і соціальній політиці, а також в контексті культурних питань і питань безпеки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас