Литвин вважає, що 150 тисяч "багатьом людям" за все життя не зібрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин вважає, що 150 тисяч "багатьом людям" за все життя не зібрати

Казна та Політика
1299
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що зміни до антикорупційного законодавства, прийняті на поточному тижні, сприятимуть посиленню контролю над витратами державних службовців.
Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомили в прес-службі ВР.
Литвин відзначив, що норма цього закону щодо обов'язкового фінансового моніторингу фінансових операцій на суму, яка дорівнює або перевищує 150 тис. грн., жодним чином не спрямована проти громадян. Він пояснив, що багато людей фактично все життя збирали гроші на придбання нерухомості або автомобіля, не користуючись послугами фінансових установ. «Якщо понизити цю суму, у нас абсолютна більшість людей ходитимуть під фінансовим моніторингом", - сказав голова ВР. В той же час він додав, що встановлення такої норми посилить контроль над витратами державних службовців.
Литвин сказав, що заповнення державним службовцем податкової декларації з вказівкою витрат дозволяє зіставити їх з вартістю придбаних будинків або машин. "Якщо стане зрозуміло, що доходи не дозволяли це зробити, то виникне питання до державних службовців", - сказав він.
Керівник парламенту відзначив, що набрання цим законом чинності має супроводжуватися широкою роз'яснювальною кампанією. "Потрібно провести широку роз'яснювальну роботу, в першу чергу, серед державних службовців і осіб, які до них прирівнюються, працівників органів місцевого самоврядування, які повинні під розписку ознайомитися з цим документом. В сукупності це повинно відразу дисциплінувати тих, хто перебуває на державній службі", - відзначив Литвин.
Як повідомлялося, 12 травня Верховна Рада України внесла уточнення до раніше прийнятого антикорупційного закону, який не був направлений на підпис Президенту України через певні неузгодженості.
За внесення уточнень до цього закону проголосував 251 народний депутат з 389 зареєстрованих в сесійному залі.
Внесеними змінами, зокрема, передбачено, що фінансові операції підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу в разі, якщо сума, на яку вони проводяться, дорівнює або перевищує 150 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас