Заглушено один з реакторів японської АЕС "Хамаока" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заглушено один з реакторів японської АЕС "Хамаока"

Енергетика
141
Енергетична компанія "Тюбу електрик пауер" заглушила один з реакторів АЕС "Хамаока", розташованої в префектурі Сидзуока в 200 кілометрах на північний захід від столиці Японії. Ще один енергоблок планується зупинити завтра.
Зупинка "Хамаоки" була зроблена на вимогу уряду Японії, який дійшов до висновку, що ця станція, що стоїть на березі Тихого океану, погано захищена від можливого цунамі. За оцінкою фахівців, в районі АЕС протягом наступних 30 років з вірогідністю 87% станеться землетрус магнітудою 8,0. Він може викликати велике цунамі, яке завдасть небезпечного збитку станції.
Можливі викиди радіації з "Хамаоки" безпосередньо загрожують Токіо, оскільки вітри звідти стабільно дмуть у бік японської столиці. Тепер біля цієї станції будуватимуть хвилерізи і інші захисні споруди, які прикриють її від будь-якого цунамі. На це буде потрібно 2-3 роки. Після цього робота АЕС може відновитися.
Три реактори атомної станції "Хамаока" могли видати в цілому 3,6 мільйона кіловат електроенергії. Це приблизно 10% всіх можливостей енергокомпанії "Тюбу електрик пауер", яка обслуговує центральні райони Японії. Тепер вона намагатиметься відшкодувати втрату шляхом розконсервації раніше зупиненої теплової електростанції, а також попросить своїх клієнтів вжити заходів щодо економії енергії.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас