Юань чекає роль однієї з глобальних резервних валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань чекає роль однієї з глобальних резервних валют

Валюта
508
Більшість глобальних інвесторів вважають, що китайський юань конвертуватиметься в інші валюти до 2016 року, при цьому близько 50% з них чекають, що юань приєднається до долара США, ієни і євро як резервна валюта вже в цьому десятилітті, - показують дані опитування Bloomberg
57% з опитаних 1263 клієнтів Bloomberg, які є інвесторами, трейдерами і аналітиками (у тому числі 58% азіатських респондентів), заявили, що юань стане конвертованим протягом найближчих п'яти років. 19% респондентів думають, що він буде однією з резервних валют в цей період, 31% чекають цього в найближче десятиліття.
Це стане однією з найбільших змін політики відтоді, як Китай 30 років тому ступив на шлях ринкової економіки, що дозволить управляючим фондами вільніше інвестувати в другу економіку світу. Конвертованість дозволить розблоковувати внутрішні заощадження Китаю на рівні 75,6 трлн юанів (11,6 трлн доларів США), що дорівнює приблизно 80% ВВП США.
"Якщо ми прийдемо до того моменту, коли юань стане конвертованим і буде ліквідний ринок урядових паперів для інвестування, то це означатиме, що китайський юань стає можливою альтернативою долару США, - вважає Мансур Мохі-Уддін, головний валютний стратег з UBS AG в Сінгапурі. - Євро було не в змозі добитися такого результату".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас