Литвин: Рада зволікає з Податковим кодексом у зв'язку з пошуком "комплексного рішення" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Рада зволікає з Податковим кодексом у зв'язку з пошуком "комплексного рішення"

Казна та Політика
329
"Зміни до Податкового кодексу мають бути комплексним і погодженим рішенням", - заявляє голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
"Я виходжу з того, що потрібно, щоб люди, які постійно стикаються з Податковим кодексом, побачили і відчули, що це комплексні зміни, тому ми його (законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, - ред.) відклали для того, щоб ширше подивитись на ті зміни, які запропоновані, і прийняти один раз рішення, а не щодня вносити зміни до Податкового кодексу", - сказав Литвин в ефірі телеканалу "Рада".
За його словами, на сьогоднішній день в парламенті зареєстровано близько 40 законопроектів, що пропонують внести зміни до Податкового кодексу. Спікер відзначив, що авторами таких законопроектів є як народні депутати, так і Кабінет міністрів України.
"Потрібно все це акумулювати в одному документі для того, щоб він був зрозумілий перш за все для людей, і природно, для того, щоб прибрати ті ляпи, які сьогодні служать підставою для невдоволення людей", - сказав він.
Як приклад Литвин навів норму, згідно з якою транспортний збір на сьогоднішній день акумулюється в центрі, в Києві - через це існує значна тяганина в ремонті доріг по всій Україні, оскільки міста і райони країни не отримали відповідних субвенцій з центру на проведення ремонтних робіт автодоріг.
При цьому Литвин відзначив, що раніше місцева влада могла розраховувати на кошти, отримані від транспортного збору, і проводити відповідні ремонтні роботи автодоріг.
"Потрібно зараз без крику, без істерики, без страйків, без маніфестацій прийняти погоджене рішення", - сказав Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас