Попович: Реформи у вугільній галузі сприятимуть підвищенню соціальних стандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попович: Реформи у вугільній галузі сприятимуть підвищенню соціальних стандартів

Енергетика
225
Планомірне здійснення реформ у вугільній галузі передбачає позитивні зміни не лише в економічній площині, але і підвищення соціальних стандартів для шахтарів. Про це заявив перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Ігор Попович на VI з'їзді Незалежної профспілки гірників України, який відбувся в Києві, повідомили УНН в прес-службі КМУ.
За словами Поповича, в нинішньому році серед пріоритетних напрямів реформування галузі - початок приватизації вуглевидобувних підприємств (пілотні проекти) за участю Фонду державного майна України, продовження закриття шахт, що перебувають на стадії ліквідації, технічне переоснащення шахт для забезпечення необхідного обсягу видобутку вугілля з дотриманням необхідних стандартів безпеки праці. У переліку першочергових завдань і подальше залучення недержавних інвестицій, додав чиновник.
Він проінформував, що за 4 місяці поточного року вдалося збільшити видобуток вугілля на 1 млн 151 тис. тонн проти аналогічного періоду минулого року. Крім того, цього року планується закрити 22 шахти в Луганській і Донецькій областях.
Як відзначив перший заступник міністра, нинішні масштабні перетворення покликані оптимізувати систему управління і підвищити якість виконання заходів щодо реформування галузі. "Вирішення назрілих проблем є невід'ємним компонентом стабільності, енергетичної безпеки і економічного розвитку держави. У нас спільна мета з профспілками - забезпечити ефективне проведення реформ у вугільній галузі", - підкреслив Попович.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас