Експерт: Валютні резерви НБУ до кінця року можуть зрости до 40 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Валютні резерви НБУ до кінця року можуть зрости до 40 млрд доларів

Валюта
309
Міжнародні резерви Національного банку України можуть зрости до 40 млрд доларів до кінця 2011 року. Про це повідомив керуючий директор аналітичного департаменту Dragon Capital Андрій Бесп’ятов.
"Нацбанк збільшив в квітні обсяг резервів на 1,9 млрд доларів за рахунок купівлі іноземної валюти і переоцінки недоларових резервів", - повідомив він.
За словами Бесп’ятова, активне втручання НБУ в діяльність валютного ринку було зумовлене позитивною динамікою платіжного балансу в першому кварталі.
"Ми чекаємо, що на валютному ринку збережеться рівновага до кінця 2011 року, а курс гривні коливатиметься поблизу базового рівня 7,95 гривень за долар. Ми прогнозуємо зростання резервів до 40 млрд доларів до кінця 2011 року (+16% у річному вимірі), проте акуратність прогнозів залежатиме від подальшого фінансування з боку МВФ. Ми вважаємо, що ситуація з відновленням кредитування МВФ проясниться в кінці травня/червні", - повідомив Бесп’ятов.
Нагадаємо, валові міжнародні резерви НБУ до кінця квітня досягли 38,4 млрд доларів, що стало новим історичним максимумом (+5,3% в порівнянні з попереднім місяцем і +45,5% в порівнянні з минулим роком). Сальдо валютних інтервенцій НБУ склало минулого місяця 1,1 млрд доларів у порівнянні з 0,3 млрд доларів у березні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас