Економіка Португалії знову впала в рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Португалії знову впала в рецесію

Казна та Політика
469
Економіка Португалії знов опинилася в стані рецесії, тобто зниження ВВП протягом двох кварталів поспіль.
В першому кварталі 2011 року португальський ВВП скоротився на 0,7 відсотка в порівнянні з попереднім періодом, а в четвертому кварталі 2010 року - на 0,6 відсотка в порівнянні з третім, передає Лента.ру.
Португальській економіці вдалося вийти з рецесії, в яку вона потрапила через світову фінансову кризу, в другому кварталі 2009 року. Для порівняння, повністю єврозона і країни ЄС вийшли з рецесії в третьому кварталі того ж року.
Зараз Португалія переживає боргову кризу. Державний борг країни перевищує 160 мільярдів євро і становить близько 93 відсотків ВВП. Для боротьби з кризою португальська влада погодилася прийняти допомогу Євросоюзу і МВФ: на початку травня сторони домовилися про виділення Португалії трирічного кредиту на загальну суму в 78 мільярдів євро.
Португалія стала третьою країною, що отримала допомогу від ЄС і МВФ, після Греції та Ірландії. 13 травня влада Греції повідомила, що за попередньою оцінкою, ВВП країни в першому кварталі 2011 року зріс на 0,8 відсотка до останнього кварталу минулого року. В цілому в єврозоні чекають, що за підсумками поточного року економіка регіону збільшиться на 1,6 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас