Рахункова палата відрапортувала про зростання безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата відрапортувала про зростання безробіття

Казна та Політика
274
Зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в січні-березні 2011 року склало 5,7%, вважають експерти Рахункової палати.
"Виконання державного бюджету в першому кварталі поточного року здійснювалося в умовах пожвавлення економіки. Приріст реального ВВП, за експертною оцінкою Рахункової палати, складав 5,7%", - повідомляється на веб-сайті відомства за підсумками аналізу виконання держбюджету в першому кварталі.
В повідомленні наголошується, що зростання економічної активності не супроводжувалося відповідним поліпшенням стану ринку праці: кількість зареєстрованих безробітних за січень-березень зросла на 12,6%.
"Посилилася напруженість на ринку праці. Кількість офіційно зареєстрованих безробітних, за методологією Державної служби статистики, за січень-березень зросла на 12,6% і до 1 квітня склала майже 614 тисяч осіб", - відзначає Рахункова палата.
При цьому, за її даними, всупереч вимогам законодавства три чверті підприємств державного сектора економіки - суб'єкти природних монополій працювали протягом першого кварталу 2011 року без затверджених фінансових планів, що значно обмежило можливість здійснення державного контролю за їхньою діяльністю.
Як повідомлялося, згідно з даними Держстату, реальний ВВП України в 2010 році зріс на 4,2%. Уряд країни прогнозує прискорення зростання ВВП в 2011 році до 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас