Рахункова палата заявила про різке зростання заборгованості з відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата заявила про різке зростання заборгованості з відшкодування ПДВ

Казна та Політика
411
На початок поточного року обсяги невідшкодованого платникам податку на додану вартість склали 12 мільярдів 421 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі Рахункової палати України.
За даними Державної податкової служби, у звітному періоді платниками до відшкодування заявлено 13 млрд 847 млн ​​гривень, що на 550,5 млн гривень, або 3,8%, менше, ніж за аналогічний період минулого року, за умови зростання обсягів товарного експорту.
Як зазначає Рахункова палата, протягом січня-березня поточного року залишки невідшкодованого платникам ПДВ зросли на 213,2 мільйона, або 1,7% і на 1 квітня поточного року склали 12 мільярдів 634,2 мільйона гривень.
При цьому сума податку на додану вартість, невідшкодованого на рахунки платників у встановлений Податковим кодексом термін, яка є заборгованістю бюджету, склала мільярд 365,3 мільйона гривень, у порівнянні з 2,3 мільйона гривень на початок поточного року. У звітному періоді відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі, передбачене Податковим кодексом з 1 січня поточного року, платники податку на додану вартість не отримували.
Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров оцінив відшкодований податок на додану вартість за січень-березень в 11 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас