МВФ виділив Таджикистану кредит в 20,9 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділив Таджикистану кредит в 20,9 млн доларів

Казна та Політика
112
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) виділила Таджикистану кредит в 20,9 млн доларів, повідомив журналістам постійний представник фонду Арі Айзен.
"Черговий транш виділено в рамках програми "Розширений кредитний механізм", загальна сума наданих коштів в рамках цієї програми республіці складе 125,3 мільйона доларів", - сказав він.
Айзен нагадав, що дана трирічна програма з надання фінансування на суму близько 167,1 млн доларів була схвалена виконавчою радою МВФ в квітні 2009 року. Він відзначив, що процентна ставка на ці кредити нульова, кредит розрахований на десять років.
За словами представника МВФ, фонд вважає, "відновлення припливу грошових переказів мігрантів і хороші заходи політики у відповідь допомагають Таджикистану долати глобальну кризу". "У 2010 році в країні спостерігалося зростання реального ВВП до 6,5% проти 3,9% в 2009 році. Зовнішні рахунки зміцнилися, проте очікується, що поліпшення буде тимчасовим", - відзначив він.
Айзен висловив надію, що рівень інфляції до кінця року втримається на позначці в 10%. "Аби втриматися на цій позначці, необхідна стабілізація світових цін на ПММ і продукти харчування, що залишається під питанням - на якому рівні вони стабілізуються? Щодо цін на ПММ особливо важливо спостерігати за ситуацією в Росії, яка відіграє ключову роль у цьому сегменті ринку Таджикистану", - сказав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас