Обама: Підйом американської економіки почнеться нескоро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Підйом американської економіки почнеться нескоро

Казна та Політика
548
На повне відновлення після кризи піде ще кілька років, вважає президент США
Президент США Барак Обама вважає, що американська економіка оправиться від кризи тільки через кілька років, повідомляє Reuters.
"Нам необхідно виконати ще багато роботи, щоб бізнесмени почали робити інвестиції і наймати нових співробітників. Для того, щоб повернутися до тих позицій, на яких ми стояли до кризи, нам буде потрібно кілька років", - сказав Обама в ефірі телеканалу CBS.
Глава Білого дому повідомив, що він займається питаннями кредитування. "Ми намагаємося розширити програму позик, щоб вона дійшла до більшої кількості людей", - підкреслив Обама.
Президент США зазначив, що особисто відстежує динаміку цін на нафту. "Світова економіка знову почала зростати і потреба в нафті знову зросла", - сказав Обама. Він відзначив негативну роль арабської кризи у формуванні цін на нафту і висловив надію на те, що ціни на бензин незабаром знизяться. "Коли світові ціни підуть вниз, ми подбаємо про те, щоб це відбилося на бензоколонках", - сказав Обама.
Ціни на бензин піднялися в США в квітні. Для того, щоб врятувати країну від дефіциту бензину, американські дипломати розпочали переговори з арабськими шейхами про збільшення квот видобутку нафти. Шейхи важко погодилися на підвищення квоти, однак до різкого зниження цін на бензин в США це не призвело.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас