ФРС США влітку оприлюднить нові правила роботи фінансового сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США влітку оприлюднить нові правила роботи фінансового сектора

Казна та Політика
687
Федеральна резервна система США планує незабаром оприлюднити нові правила роботи американського фінансового сектора, покликані не допустити повторного виникнення гострої кризи, подібної до недавно пережитої світовою економікою. Про це йдеться в тексті вступного слова глави ФРС Бена Бернанке, підготовленого до сьогоднішніх слухань з його участю в банківському комітеті сенату конгресу США.
Як відзначає Бернанке, цитує ИТАР-ТАСС, "ми розраховуємо оприлюднити пакет пропонованих правил для публічного обговорення цього літа". "Наша мета - підготувати добре інтегрований набір правил, які значно зменшують вірогідність краху наших найбільших фінансових фірм, а також мінімізувати втрати фінансової системи в разі падіння таких компаній", - підкреслює високопоставлений фахівець.
Крім того, додає він, органи регулювання США в даний час збирають коментарі експертів з приводу пропонованих правил, які "створять основу для виявлення небанківських фінансових фірм" і інших учасників фінансового ринку, здатних "бути загрозою фінансовій стабільності і, отже, що вимагають суворішого нагляду за собою".
За словами Бернанке, ФРС також працює з центральними банками і іншими регулюючими відомствами в інших країнах з метою "розробки і виконання суворішого набору правил і вимог, що пред'являються до банківських фірм, які працюють в міжнародних масштабах". "На міжнародному рівні належить виконати більше роботи для зміцнення глобальної фінансової системи", - визнає керівник ФРС.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас