Саакашвілі: Грузія має шанс стати в Європі економікою, що найшвидше зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі: Грузія має шанс стати в Європі економікою, що найшвидше зростає

Казна та Політика
350
Грузія доки все ще залишається бідною країною, але вона має шанс стати в Європі економікою, що найшвидше зростає, заявив президент країни Михайло Саакашвілі на зустрічі з грузинськими підприємцями.
Він загострив увагу на трьох основних напрямах, розвиток яких вимагає особливих зусиль грузинських бізнесменів. За його твердженням, це енергетична й інша інфраструктура, сільськогосподарські проекти і туризм. "Найближчими роками до ладу увійдуть десятки електростанцій в різних регіонах країни. Вже цього року почалося спорудження Худоні-ГЕС, станцій на Курі, Варцихе-ГЕС, комплекс Намахвані, будівництво якого почнеться в нинішньому або наступному році. І, звичайно, планується фундаментальне переозброєння багатьох енергооб'єктів, - підкреслив Саакашвілі. - Неодмінно будуть побудовані вітряні електростанції, зокрема в Джавахеті, які вироблятимуть в сумі декілька сотень мегават електроенергії".
Наступного року лише на будівництві доріг додатково буде витрачено 700-800 млн доларів, повідомив президент. "І ми зробимо тим самим те, заради чого іншим країнам знадобилося увійти в Євросоюз", - сказав Саакашвілі, пояснивши, що йдеться про прибалтійські держави. "Ми говоримо про інфраструктурні проекти, які дозволять працевлаштуватися десяткам тисяч людей", - відзначив глава Грузії.
"В умовах, коли турки збираються будувати на Босфорі великий канал у бік Середземного моря, Чорне море стане відкритим морем. 80% економічного розвитку в світі припадає на морські простори, і тому не можна було не поклопотатися про створення центру в західній Грузії, і ми створюємо два центри - в Батумі як фінансово-економічний центр, в Кутаїсі - як парламентська столиця, де зосередяться багато урядових відомств", - сказав Саакашвілі.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас