Інфляційний звіт Банку Англії залишає шанси на зростання фунта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляційний звіт Банку Англії залишає шанси на зростання фунта

Казна та Політика
189
Темпи інфляції у Великобританії залишаються набагато вищими за цільовий рівень в 2%. Проте сповільнення зростання промислового виробництва продовжується. Зростання світової економіки підтримає економіку Великобританії, за умови продовження м'якої монетарної політики і відсутності істотного зростання вартості британського фунта.
Інфляція у Великобританії продовжить зростати до кінця поточного року. Настрої Банку Англії в короткостроковому плані щодо інфляції в порівнянні з лютневими стали агресивнішими. Проте в середньостроковій перспективі вплив високих цін на нафту і підвищення ставки ПДВ, ймовірно, зійде нанівець. Цьому також сприятиме ефект вільних виробничих потужностей.
Темпи зниження інфляції, за оцінками аналітиків, регулярно опитуваних Банком Англії, дещо сповільняться. Якщо в лютневому звіті очікувалося, що інфляція повернеться до свого рівня 2% в першому кварталі 2012 року, то в поточному травневому звіті прогнози експертів говорять про те, що до рівня 2,1% по індексу споживчих цін в річному вираженні Великобританія підійде лише в другому кварталі 2012 року. З іншого боку, форвардний ринок процентних ставок показує, що підвищення процентної ставки держрегулятором Великобританії буде повільнішим, ніж прогнозувалося в лютому. Очікується, що ставка Банку Англії до кінця 2011 року складе 0,8% проти 1% в попередньому прогнозі.
Перспективи британського фунта в середньостроковому плані, за оцінками аналітиків Forex Club в Україні, залишаються позитивними. Проте, незважаючи на це, учасники ринку ще можуть звернути увагу на пониження прогнозу щодо темпів зростання процентної ставки Банку Англії в поточному році з боку форвардного ринку, і спробувати продавити фунт. Проте, підвищення короткострокових оцінок щодо інфляції з боку центрального банку - важливіший чинник для валюти, що може допомогти фунту повернутися до рівнів 1,6600-1,6700 при відносно помірній макроекономічній статистиці з боку США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас