Агентство Fitch в I кварталі знижувало рейтинги банків у п'ять разів частіше, ніж підвищувало їх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство Fitch в I кварталі знижувало рейтинги банків у п'ять разів частіше, ніж підвищувало їх

Казна та Політика
113
Міжнародне рейтингове агентство Fitch в I кварталі знижувало рейтинги банків в п'ять разів частіше, ніж підвищувало їх, - так, експерти агентства в січні - березні прийняли рішення про зниження оцінок 38 кредитних організацій, а підвищені за звітний період були рейтинги лише семи. Про це йдеться в квартальному звіті агентства Fitch, передає РИА Новости.
Найчастіше зниження рейтингів пояснювалося падінням суверенних рейтингів відповідних держав. У I кварталі на тлі боргових проблем агентство знизило суверенні рейтинги низки європейських країн (Португалії, Греції, Ірландії), на тлі заворушень і виступів демонстрантів - Тунісу, Єгипту і Лівії. "Ці події вплинули на рейтинги дефолту емітента (РДЕ) банків в цих країнах через дестабілізацію в бізнесі і зниження можливості держави надавати допомогу кредитним організаціям у разі потреби", - пояснюється в релізі.
Fitch чекає, що рейтинги більшої частини світових банків залишаться стабільними - в даний час 74% банків, що рейтингуються, мають "стабільний" прогноз по рейтингах, 9,6% - "негативний", а 8,5% банків можуть розраховувати на підвищення оцінок, маючи "позитивний" прогноз по них. Ще 5,6% рейтингів банків перебувають у списку на перегляд з можливістю пониження (список Rating Watch Negative, RWN).
Всього за підсумками кварталу Fitch 77 разів прийняв негативне рішення по рейтингах кредитних організацій, у тому числі пониження рейтингів, присудження "негативних" прогнозів і приміщення рейтингів в список Rating Watch Negative. У IV кварталі таких негативних дій було 73. Число позитивних рейтингових дій в I кварталі поточного року скоротилося до 34 з 62 в кварталі, що передував.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас