Тимошенко продовжує стверджувати про найвигіднішу ціну на газ в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко продовжує стверджувати про найвигіднішу ціну на газ в 2009 році

Енергетика
192
На судовому засіданні адвокат екс-прем'єр-міністра України, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив клопотання суду про припинення слідчих дій на час розгляду скарги його підзахисної, проте суддя сказала, що на цій стадії вже не передбачені заяви про клопотання і слідчі дії суд не припиняв.
Даючи пояснення, Тимошенко підкреслила, що підписання газових контрактів - це відносини суб'єктів господарювання і жодних директив уряду для цього не потрібно було. За словами лідера "Батьківщини", експертиза, яку замовляла сама Генеральна прокуратура, спростовує "кожен пункт, вказаний в постанові про порушення кримінальної справи". "Слідство свідомо фальсифікує факти, що ціна в 450 доларів (на газ - Ред.) з'явилася лише з моєю появою", - сказала вона.
Також Тимошенко підкреслила, що мала право проінформувати НАК "Нафтогаз України" про результати домовленостей в будь-якій формі. "Я назвала її директивами. Могла назвати і дорученнями", - відзначила вона.
"Ще раз стверджую, що в 2009 році для України була отримана найвигідніша ціна (на газ - Ред.), окрім Білорусі. Вірю в те, що рано чи пізно всі провокації будуть припинені", - сказала лідер "Батьківщини" в своїх поясненнях.
Власенко в поясненнях відзначив, що газові домовленості були предметом політичних переговорів і "не було ні приводів, ні підстав для порушення кримінальної справи". Він підкреслив, що постанова Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи стосовно Тимошенко щодо газових контрактів підлягає скасуванню, оскільки вона діяла в рамках повноважень і в її діях не було ознак злочину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас