Міненерго прогнозує ціну імпортного газу для України більше 400 дол./тис. куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго прогнозує ціну імпортного газу для України більше 400 дол./тис. куб. м

Енергетика
333
Міністерство енергетики і вугільної промисловості прогнозує, що в жовтні-грудні ціна імпортного природного газу, що поставляється на адресу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", перевищить 400 доларів за тис. куб. м.
Про це під час україно-російського енергетичного форуму повідомив заступник начальника департаменту газової, нафтової і нафтопереробної політики міністерства Костянтин Бородін.
"Прогнозна ціна природного газу для України з врахуванням знижки може скласти близько 350 доларів в 3 кварталі, в 4 кварталі - 400 доларів і вище", - сказав він.
Бородін нагадав, що зараз Україна і Росія ведуть переговори про зміну газових контрактів, зокрема, українська сторона має намір добиватися знижки на об'єм, сезонної знижки, зміни базової ціни газу, яка зараз становить 450 доларів, а також відмови від прив'язки ціни до вартості газойлю, який не є альтернативним паливом в Україні.
Бородін відзначив, що існуючі контракти між Україною і Росією не відповідають тим змінам, які були раніше внесені до газових договорів між російським "Газпромом" і декількома європейськими контрагентіами.
Як повідомляло агентство, за даними Мінекономіки, Україна імпортувала природний газ в квітні 2011 року за трьома цінами - 280 доларів за тис. куб. м, 296 доларів за тис. куб. м і 297,58 долара за тис. куб. м.
Раніше Мінекономіки повідомило, що ціна імпортного газу, що поставляється російським "Газпромом" на адресу "Нафтогазу" в 2 кварталі, збільшилася до 295,6 долара/тис. куб. м.
В той же час "Нафтогаз" повідомив, що ціна газу в 2 кварталі становить 297 доларів/тис. куб. м.
В кінці квітня бізнесмен Дмитро Фірташ заявив, що з січня контрольована ним група хімічних компаній Ostchem Group почала імпорт середньоазіатського газу для своїх хімічних підприємств в Україні.
Ціну імпорту він не уточнив, але відзначив, що вона нижча, ніж ціна газу, що поставляється "Газпромом" на адресу "Нафтогазу".
В 1 кварталі ціна імпортного газу для України складала близько 264 доларів за тис. куб. м.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас