Випускиники-медики отримають 5 зарплат за роботу в селі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випускиники-медики отримають 5 зарплат за роботу в селі

Казна та Політика
228
"Уряд України встановив виплату єдиноразової грошової допомоги випускникам медичних і фармацевтичних вузів, які поїдуть працювати в село", - повідомив віце-прем'єр – міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
"З 1 липня 2011 року встановлюється норма, яка дозволить випускникам вузів за фахом медичних і фармацевтичних професій, які їдуть працювати в села, отримувати єдиноразову грошову допомогу в розмірі 5 мінімальних зарплат (з 1 січня 2011 року – 941 грн. - ІФ), якщо вони уклали угоду мінімум на 3 роки", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.
Він підкреслив, що такі випускники вже цього року зможуть отримати майже 5 тис. грн. у вигляді такої допомоги.
Крім того, за його словами, з 1 липня поточного року медичним і фармацевтичним працівникам, які підвищують свою кваліфікацію з відривом від роботи, зберігатиметься середня зарплата за місцем роботи.
Також уряд встановив виплату для працівників сфери охорони здоров'я, так званих оздоровчих, у розмірі одного посадового окладу. Ця норма діятиме з 1 січня 2012 року.
За словами Тігіпка, також з 1 вересня поточного року встановлюються виплати надбавки за вислугу років працівникам соціальної сфери від 10 до 30% від посадового окладу. Її отримуватимуть працівники будинків інтернатів, реабілітаційних центрів.
Віце-прем'єр підкреслив, що для реалізації цих змін необхідні додаткові кошти у розмірі 2,5 млрд грн. і для цього уряд проситиме парламент внести відповідні зміни до держбюджету на поточний рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас