Янукович: Економіка України втрачає щороку 5 млрд. дол. від ДТП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Економіка України втрачає щороку 5 млрд. дол. від ДТП

Казна та Політика
3462
За оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортних випадків щороку досягають 5 млрд. дол.
Про це йдеться в зверненні президента України Віктора Януковича з нагоди Дня офіційного відкриття Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, оголошеного Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй, повідомила прес-служба глави держави.
Так, за рівнем смертності від дорожньо-транспортних випадків Україна займає п'яте місце в Європі. За офіційною статистикою, торік в аваріях загинули 4 709, травмовано - 38 917 осіб. Кожен третій загиблий - молода людина у віці до 29 років. "З глибоким смутком констатуємо, що при таких обставинах ми фактично втрачаємо на дорогах основу економічного потенціалу держави", - відзначає президент.
"Окрім невиправних людських трагедій, неспроможність навести порядок на дорогах веде до погіршення іміджу країни і значного матеріального збитку. Так, за оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортних випадків щороку досягають 5 млрд. Ситуація на автодорогах України стала сьогодні однією з головних загроз національній безпеці", - йдеться у зверненні.
"Вірю в те, що спільними зусиллями, спираючись на передовий світовий досвід, ми зможемо у себе удома протистояти цій "неоголошеній війні". Переконаний, що основними складовими успіху на вказаному шляху мають бути робота з законодавчого забезпечення, правозастосовча діяльність компетентних органів", - зазначив Янукович.
Крім того, президент доручив Кабінету міністрів України "прийняти необхідні заходи для організації відповідної роботи в поточному році і формулювання перспектив такої діяльності на період десятиліття".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас