Мавроді запропонував Лукашенку допомогти зупинити інфляцію в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мавроді запропонував Лукашенку допомогти зупинити інфляцію в країні

Казна та Політика
637
Засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенка, пообіцявши йому за два місяці зупинити інфляцію в республіці і падіння національної валюти.
"Економіка напередодні краху, по суті, і що чекає населення - про це не хочеться навіть думати", - заявив Мавроді, який пояснив таку ситуацію діями "професійних економістів, фінансистів".
"Ну ось, результати в наявності. Тобто вже жодних сумнівів в їхніх, так би мовити, "здібностях" немає. Абсолютно очевидно, що, якщо вони досі нічого не зробили, то нічого не зроблять і далі; тобто все лише поглиблюватиметься - і питання лише в тому, коли саме станеться катастрофа. Всякими заходами типу стабілізаційних кредитів, які доведеться виканючувати в російського банку, можна все це відтягнути, але виходу немає", - резюмував засновник фінансової піраміди, передає Взгляд.ру.
"Звертаюся до вас, Олександр Григорович. Вихід є - і дуже простий. Дозвольте МММ в Білорусі, дайте благословення - карт-бланш мені, відкрийте пункти у всіх відділеннях "Сбербанку". Я за місяць, ну за два зв'яжу кошти населення, зупиню інфляцію і зупиню падіння білоруського рубля", - пообіцяв він.
В своєму зверненні Мавроді послався на свій російський досвід, коли, за його словами, в 1994 році "МММ успішно стримувала інфляцію в Росії".
10 березня Міжнародний валютний фонд заявив про готовність надати Білорусі нову фінансову підтримку. На думку експертів МВФ, основною проблемою для економіки Білорусі продовжує залишатися зростаючий дефіцит рахунку поточних операцій, який в 2010 році, за оцінкою МВФ, склав 16% ВВП.
Експерти МВФ звернули увагу на поглиблення залежності Білорусі від "значною мірою невизначених" джерел зовнішнього фінансування. Вони також підкреслили, що траєкторія зовнішнього боргу країни з часом може стати "економічно неприйнятною".
Згідно з прогнозом експертів фонду, якщо не станеться зниження дефіциту рахунку поточних операцій, валовий зовнішній борг Білорусі в 2016 році досягне 75% ВВП, державний зовнішній борг - 29% ВВП.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас