Банк Англії підвищив інфляційний прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії підвищив інфляційний прогноз

Казна та Політика
163
Банк Англії підвищив середньостроковий прогноз інфляції майже до 2% і заявив у середу, що зростання цін може скоро досягти 5% перед подальшим зниженням.
Банк Англії ґрунтувався в своїх розрахунках на припущенні, що ринкові відсоткові ставки зростуть до 0,8% в останні три місяці цього року і до 1% на початку 2012-го.
ЦБ заявив, що прогнозований рівень споживчої інфляції в короткостроковому періоді зріс і становить тепер 5% через зростання цін на енергоносії.
"Є всі шанси, що інфляція досягне 5% пізніше цього року, і це ймовірніше, ніж те, що вона не залишиться вищою 2% впродовж 2012 року", - йдеться в звіті ЦБ.
Шанси того, що фактичне зростання цін в середньостроковій перспективі виявиться вищим або нижчим 2%, приблизно рівні, проте в порівнянні з минулим прогнозом вони трохи зрушилися на користь перевищення, йдеться в заяві банку.
Центробанк тримає ключову ставку на рекордно низькому рівні 0,5% з березня 2009 року, проте комітет з монетарної політики банку впродовж останніх місяців розділявся в думках щодо майбутнього рівня ставок.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас