Путін: За десять років Росія має стати однією з п'яти провідних економік світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: За десять років Росія має стати однією з п'яти провідних економік світу

Казна та Політика
278
Росія в найближче десятиліття має увійти до числа п'яти провідних економік світу, але мова не про гонку за відсотками, а про якісний розвиток, заявив у середу прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"В найближче десятиліття за обсягом ВВП Росія має увійти до числа п'яти провідних економік. Звичайно, йдеться не про гонку за відсотками, а про якісний розвиток, побудований на інноваціях, на зростанні ефективності - в традиційній індустрії і в так званих нових галузях, секторах", - сказав Путін, виступаючи на з'їзді Союзу машинобудівників Росії.
Прем'єр відзначив, що РФ повинна диверсифікувати економіку і знижувати сировинну залежність, модернізувати ринок праці і систему освіти, створювати ефективні і добре оплачувані робочі місця і реалізовувати масштабні проекти в таких сферах, як енергетика, будівництво, інфраструктура.
Путін нагадав, що в світі серйозно говорять про ризики політики деіндустріалізації. "Вже зрозуміло, що успішне існування освітньо-інжинірингових і наукових центрів у відриві від виробничої бази - це ілюзорне майбутнє", - сказав прем'єр.
Деякі країни, захопившись перенесенням виробництв в інші регіони, на сьогоднішній день стикаються з реальною загрозою ослаблення позицій на ринках промислової і високотехнологічної продукції, відзначив Путін. "І, навпаки, держави, які ще зовсім недавно не могли похвалитися багатими традиціями в тому ж машинобудуванні, сьогодні освоюють виробництво складних зразків всіх видів обладнання, включаючи системи озброєнь", - сказав глава уряду. Він підкреслив, що на території Росії повинен діяти весь технологічний і промисловий ланцюжок - від дослідницьких і конструкторських праць до випуску кінцевої продукції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас