КНР може знизити базову облікову ставку до кінця 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР може знизити базову облікову ставку до кінця 2011 року

Казна та Політика
219
Китай може знизити базову облікову ставку до кінця 2011 року, вважає урядовий економіст КНР і співробітник Національної комісії реформ і розвитку Ван Цзян. За його словами, такий розвиток подій є вірогіднішим, ніж протилежний крок, а саме - підвищення ключової ставки Центробанком КНР.
Як відзначив аналітик, ослаблення монетарної політики КНР стане особливо помітним в IV кварталі 2011 року. "Центробанк буде обережним в питанні подальшого підвищення базової облікової ставки. Швидше ЦБ піде на її зниження в другій половині поточного року", - цитує Reuters слова експерта. Інвестиції в основний капітал (локомотив економічного зростання) скоротяться на тлі зменшення фінансування нових проектів, вважає Ван Цзян.
Проте за підсумками перших чотирьох місяців 2011 року інвестиції в основний капітал продемонстрували зростання на 25,4% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше. При цьому особливо помітне зростання показника, за словами китайського економіста, було в квітні.
Скорочення інвестиційних проектів укупі зі слабким споживчим попитом і нестабільним експортом можуть змусити Пекін переглянути свою макроекономічну політику. На даний момент уряд КНР розглядає боротьбу з інфляцією як основний пріоритет. "Питання полягає в тому, чи повинен Китай продовжувати дотримуватися антиінфляційної політики на тлі зниження темпів зростання економіки", - відзначає Ван Цзян.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас