В США спіймано грабіжника, який викрав 7 млн доларів і переховувався понад 25 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США спіймано грабіжника, який викрав 7 млн доларів і переховувався понад 25 років

Кримінал
538
Влада США заарештувала грабіжника, який ховався від правосуддя більше чверті століття. Як повідомили офіційні представники Федерального бюро розслідувань (ФБР), 65-річний Норберто Гонзалес-Клаудіо був схоплений в одному з міст Пуерто-Ріко у вівторок. За інформацією місцевих ЗМІ, злочинець не чинив опору при арешті.
Норберто Гонзалес-Клаудіо розшукувався за участь в пограбуванні інкасаторського броньовика банку Wells Fargo в американському штаті Коннектикут в 1983 році. Тоді йому разом з подільниками, серед яких був його брат Авеліно Гонзалес, удалося викрасти близько 7 млн доларів. Останній був затриманий в одному з передмість пуерторіканської столиці, міста Сан-Хуан в 2008 році і через декілька місяців визнав свою провину. Авеліно зізнався, що не лише брав участь у підготовці пограбування, але і перевіз награбоване до Мексики.
В прокуратурі США підкреслили, що викрадені гроші згодом «використовувалися для фінансування антиамериканської діяльності». За даними влади, злочин був спланований колись украй радикальним екстремістським угрупованням «Лос Мачетерос», в лавах якого були брати Гонзалеси. Саме на потреби цієї організації, яка вела збройну боротьбу за незалежність Пуерто-Ріко, що довгий час перебувало під управлінням США, і пішла велика частина коштів. Угруповання у минулому неодноразово здійснювало напади на американські військові й урядові об'єкти на території цієї держави в Карибському морі, передає ИТАР-ТАСС.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас