Мінфін Франції: Реструктуризація боргу Греції виключена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Франції: Реструктуризація боргу Греції виключена

Казна та Політика
424
Реструктуризація боргу Греції виключена "в будь-якій формі", оскільки це буде означати більш високі відсоткові ставки для всіх членів єврозони і втрати для ЄЦБ на боргових зобов'язаннях Греції. Таку думку висловила міністр економіки і фінансів Франції Крістін Лагард в інтерв'ю французьким ЗМІ. За її словами, важко уявити, що Греція зможе повернутися на світові ринки облігацій в 2012 році, з урахуванням того, що ряд завдань щодо скорочення бюджетного дефіциту не був виконаний в строк.
"Жодного рішення щодо надання Греції додаткової фінансової допомоги не схвалено, тому грецький уряд має мобілізувати власні ресурси, зокрема, швидше втілити в життя середньострокову стратегію приватизації, яка була нещодавно оголошена прем'єр-міністром країни", - підкреслила Лагард.
Напередодні міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, виступаючи в парламенті, заявив, що можливість подальшої допомоги Греції буде розглядатися тільки після того, як Євросоюз і Міжнародний валютний фонд (МВФ) представлять офіційний звіт про стан чинного плану порятунку країни, яка відчуває боргові проблеми.
Влада Греції спростувала повідомлення в американській пресі, в яких говорилося, що країна розраховує отримати від міжнародних кредиторів новий пакет фінансової допомоги на суму майже 60 млрд євро. "Греція не веде жодних дискусій щодо нового пакету екстреної допомоги", - прокоментував повідомлення в ділових ЗМІ високопоставлений представник Міністерства фінансів країни, що побажав залишитися невідомим.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас