НАТО переходить до другої фази військової операції в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО переходить до другої фази військової операції в Лівії

Казна та Політика
1042
НАТО переходить до другої фази військової операції в Лівії. Про це повідомив італійський генерал Клаудіо Габелліні на прес-конференції, яка пройшла в штаб-квартирі об'єднаного командування альянсу в Неаполі. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".
Головною метою західної авіації тепер стануть командні пункти Муаммара Каддафі. Водночас представники НАТО вкотре підкреслили, що про усунення самого полковника не йдеться.
"Перша фаза операції була спрямована на стабілізацію обстановки в Лівії. Тепер ми переходимо до наступного етапу, метою якого буде знищення командних пунктів Каддафі. Робиться це для того, щоб полковник не зміг віддавати накази своїм армійським підрозділам, і в кінцевому рахунку присікти вбивство мирного населення", - заявив бригадний генерал Габелліні.
Напередодні, за даними арабських телеканалів, в Тріполі прогриміли щонайменше п'ять вибухів. За словами Габелліні, авіація знищила командний бункер Каддафі. Він використовувався для координації нальотів на мирне населення. А ось інформацію про те, що в результаті бомбардування був зруйнований дитячий центр, представник НАТО спростував.
Також НАТО спростувало вчора інформацію про те, що метою ударів авіації НАТО, нанесених по столиці Лівії Тріполі, був Каддафі.
В свою чергу, повстанці вчора оголосили про те, що їм вдалося відкинути урядові війська від міста Місураті. Це єдиний населений пункт на заході Лівії, який перебуває в руках опозиційних сил. Протягом двох місяців він перебував в кільці облоги, однак тепер армія Каддафі нібито була змушена відступити на відстань 30 км від міста.
Нагадаємо, антиурядові виступи в Лівії почалися в лютому 2011 р. Режим Каддафі негайно відповів на демонстрації їх жорстким придушенням, що стало причиною втручання в ситуацію західних держав. Рада безпеки ООН 19 березня ухвалила резолюцію щодо північноафриканської держави, яка дозволила почати операцію з примусу Каддафі до світу. Керівництво цією операцією поступово перейшло від коаліції західних країн до НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас