Інфляція в Німеччині в квітні прискорилася сильніше первинних оцінок - до 2,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Німеччині в квітні прискорилася сильніше первинних оцінок - до 2,7%

Казна та Політика
107
Зростання споживчих цін в Німеччині, розрахованих за стандартами Європейського Союзу, прискорилося в квітні до 2,7% в річному численні - максимального рівня майже за три роки - в порівнянні з 2,3% в березні, свідчать остаточні дані Федерального статистичного управління країни.
Підвищення споживчих цін перевершило попередню оцінку статуправління (2,6%) і консенсус-прогноз аналітиків, опитаних агентством Bloomberg (також 2,6%).
В порівнянні з березнем ціни в Німеччині зросли на 0,3% при попередній оцінці і прогнозі в 0,2%.
Прискорення інфляції минулого місяця відображає, головним чином, стрибок цін на енергоносії. Середня ціна нафти в Європі перевищила $113 за барель, що призвело до прискорення інфляції в єврозоні до 2,8%.
Інфляційний тиск, ймовірно, змусять Європейський центральний банк (ЄЦБ), який таргетує зростання цін на рівні не вище 2%, перейти до активнішого посилення грошово-кредитної політики. У квітні ЦБ єврозони підняв базову відсоткову ставку з 1% до 1,25%, проте в травні зберіг її на цьому рівні.
Економісти прогнозують, що до кінця року ЄЦБ підніме відсоткову ставку на чверть відсоткового пункту ще як мінімум двічі.
Зростання споживчих цін в Німеччині, розрахованих за національними стандартами, склало 0,2%, збігшись з попередньою оцінкою і чеканнями ринку.
В окремому звіті статуправління ФРН оголосило про підвищення оптових цін в країні на 0,2% в квітні в порівнянні з березнем і на 9,2% в річному численні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас