Китай продовжить підвищувати гнучкість своєї національної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжить підвищувати гнучкість своєї національної валюти

Валюта
284
Китай буде підвищувати ступінь гнучкості своєї національної валюти - таке зобов'язання Пекіна зафіксоване в підписаній у Вашингтоні китайсько-американській угоді про напрямки китайсько-американського економічного співробітництва.
"Американська сторона зобов'язується зберігати пильність щодо надмірної волатильності курсу долара, китайська сторона зобов'язується продовжити підвищувати гнучкість обмінного курсу юаня", - говориться в документі, який в ніч на середу опублікували провідні китайські інформагентства.
У ньому також вказується, що "сторони беруть на себе зобов'язання спільно з іншими державами докладати зусиль до підтримання стабільності у світовій фінансовій системі".
У повідомленні підкреслюється, що "Китай і США є найбільшими світовими економічними системами. Результати їх економічного розвитку і політика дуже впливають на стан світової економіки. Сторони усвідомлюють і беруть до уваги вплив їх політики на глобальну економіку і співпрацюватимуть для посилення підтримки світового економічного зростання, стабільності міжнародної торгової і фінансової структури".
Китай і США зафіксували готовність "підвищити ефективність двосторонніх консультацій з питань проведення політики, яка зачіпає інтереси кожної зі сторін".
"США вітають більш активну роль Китаю в міжнародних економічних справах. Китай визнає важливу роль, яку грають США у світовій економічній системі та Азійсько-Тихоокеанському регіоні, вітають їх участь і внесок у справу стабілізації і процвітання економіки АТР", - підкреслюється в документі.
Документ був підписаний заступником прем'єра Держради КНР Ван Цишанем і міністром фінансів США Тімоті Гартнером минулого вівторка у Вашингтоні в рамках минулого 9-10 травня 2011 року третього раунду китайсько-американського стратегічного і економічного діалогу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас