Нафта дорожчає на тлі побоювань за можливі перебої з постачаннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі побоювань за можливі перебої з постачаннями

Енергетика
329
Світові ціни на нафту підвищуються в середу на тлі стурбованості щодо можливих перебоїв з постачаннями палива на світовий ринок через вплив розливу річки Міссісіпі на роботу нафтопереробних заводів, свідчать дані торгів.
Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом підвищилася на 0,14 долара, або на 0,13% - до 104,02 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,12 долара, або на 1,10% - до 117,75 долара за барель.
Рівень води в одній з найбільших річок США Міссісіпі найближчими днями може стати одним з рекордних за весь час вимірювань, з регіону евакуювали тисячі людей. Крім того, на настрої інвесторів впливають дані з Китаю, згідно з якими річні темпи зростання споживчих цін в країні в квітні склали 5,3%, що на 0,1 відсоткового пункту вище за прогнози аналітиків, але водночас на 0,1 відсоткового пункту нижче за аналогічний показник березня.
Ринок ріс в останні кілька днів, тому зараз можна очікувати на консолідацію, - заявила агентству Bloomberg стратег сінгапурського Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Серена Лім.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас